Harrastus- ja Lajikoulutukset

Koirakoulu Easy Dogin toimintaperiaateen mukaisia koulutuksia.

Nose Work

Nose Work ei vaadi erityistaitoja, se sopii aktivointiin ja harrastukseksi kaikenlaisille ja kaikentasoisille koirakoille.

Kurssilla opetetaan koiraa etsimään sekä ilmaisemaan hajuja.

Ensimmäinen opetettava haju on eukalyptus, myöhemmin lisätään vielä laventeli ja laakeri. Etsintöjen vaikeustasoa lisätään etsimällä hajuja erilaisissa ympäristöissä (esim. erilaisista rakennuksista, ajoneuvoista, raunioista jne.)

K9 Nose work pirteä ja mukaansa tempaava tulokas Yhdysvalloista.

Clickertraining

Naksutinkoulutus perustuu käyttäytymispsykologiaan merkitsemällä ja vahvistamalla toivottua käyttäytymistä. Naksutinkoulutus perustuu kokonaan positiiviseen vahvistamiseen. Naksuttimen `klick` ääni kertoo koiralle milloin se toimii oikein, tämä mahdollistaa inhimillisen ja turvallisen tavan kouluttaa ja palkata koira oikeasta toiminnasta oikeaan aikaan.

Koirakeilaus

Koiralle ja ohjaajalle mielekäs laji, jossa koira opetetaan kaatamaan keiloja.
Laji sopii kaikille ja tarjoaa vauhtia ja huvia niin koiralle kuin ohjaajalle. Periaatteena on että keilapallon sijaan koira lähetetään kaatamaan keilat.

Pallopaimennus

Pallopaimennuksessa koira saa tyydyttää paimennusviettiä ihan ilman lampaita. Koira opetetaan kuljettamaan palloa haluttuun suuntaan.

Laji sopii erinomaisesti kaikille koirakoille, se ei vaadi kummaltakaan nopeaa etenemistä vaan koira saa valita liikkumisnopeuden itse. Pallopaimennus kehittää koiran impulssikontrollia, tottelevaisuutta, keskittymiskykyä sekä parantaa ohjaajan ja koiran vuorovaikutustaitoja.

Näyttelytottumus

Näyttelytottumuksessa pyritään totuttamaan ja valmentamaan koiraa ja koiran käsittelijää näyttelykehän tapahtumiin. Usein luullaan, että koira vain viedään kehään arvioitavaksi, mutta uusi, erilainen tilanne, lukuisat koirat, äänet ja tuomarin koskettelu voivat hämmentää ja jännittää sekä koiraa että esittäjää.

Tuomarin arvioidessa voi sijoitus olla hyvin pienestä kiinni. Rauhallinen, peloton koira joka esintyy edukseen erottuu selvästi joukosta.